Vajon megéri elhagyni hazánkat? A munkavállalás legnagyobb előnyei Ausztriában

Ausztria már sok éve megváltásnak számít a szlovákiai fiatalok számára, mivel a hazai körülményekkel nincsenek megelégedve. Vajon csak pletyka, vagy a nyugati szomszédjaink tényleg ennyire előrébb járnak? Nézzük meg a legnagyobb előnyöket és legfontosabb okokat, amelyek miatt megéri munkát keresni Ausztriában.

Fizetési feltételek

Az egyik legnagyobb vonzerőt kétségkívül a fizetési feltételek alkotják, amelyek Ausztriában jóval kedvezőbbek. Erről már sok magyar is meggyőződött. A hivatalos átlagbérek szomszédjainknál nettó 2973 euró körül mozognak. Ugyan a minimálbér nincs megszabva, azonban a legalacsonyabb besorolású pozíciókon is legalább nettó 1500 euró a havi bér.. Tehát kijelenthetjük, hogy Soprontól mindössze néhány kilométerre, ugyanolyan kemény munkáért és ugyanannyi befektetett időért két-, de akár háromszoros havibért is kaphatunk. Ezért ez nem is csodálatra méltó, ha valaki úgy dönt, hogy inkább külföldön keres állást.

Az életszínvonal és az alkalmazottakhoz való hozzáállás

A minimálbérrel és átlagbérekkel együtt növekszik az életszínvonal is. Erre Ausztria a tökéletes példa. Kapott már valaha 13. vagy akár 14. fizetést Magyarországon? Ha igen, akkor az egy kivételes jelenség. Ha pedig nem, azon sajnos nem lepődhetünk meg. Ausztriában a 13. és 14. fizetés már alapértelmezett, s ehhez nagyon hamar hozzá is lehet szokni. Ha a gasztronómiai szakmában dolgozik, akkor bizonyára gyorsan megszokja majd a borravalót is, melyet általában minden egyes fogyasztótól megkap. Az alkalmazottak és a vásárlók hozzáállása is általában sokkal emberibb, ezért az étteremben, bárban, diszkóban vagy akár egy hétköznapi büfében végzett munka hirtelen teljesen más dimenziót ölt majd, idegeskedés helyett vidám hangulatban tér majd haza.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top